Sedap dan Boleh Cuba Frozen Food Roti Puri Jenama Tisha's

By Zahirah Dzahir - 6/11/2021 03:25:00 PTG

 Assalamualaikum..


La..kalau teringin nak makan roti puri..kalau malas nak buat boleh ja beli yang fozen. Dok pi shopping kat Mydin tak perasan ada roti puri frozen jenama Tisha's. Ikutkan tu jenama Tisha ni macam susah jugak nak jumpa kot area alor Setar (kot ada yang jumpa ). Sebelum puasa pi la nak beli barang, saja pusing-pusing kat area frozen food ternampak  ada yang roti puri. Selalunya beli roti canai ataupun prata ja yang jenama lain. Kali ni ada yang Tisha's, beli pi la 2 bungkus, balik nak cuba. Roti puri ni pun nak goreng kena ada cara dia jugak. Bukan pakai goreng ja. Silap-silap tak naik kembung roti tu.


Macam yang frozen ni, goreng naik kembung la jugak. Kira jadi jugak laa. Dah jadi tu, makan panas-panas baru sedap. Makan kosong pun sedap sebab ada rasa dia. Kalau cicah dengan kuah gulai lagi sedap.

Harga roti puri ni kalau tak salah dalam rm 7 atau 8  . Tak brapa ingat harga dia.  Ada dalam 8 keping. Dah nama pun makanan frozen wajib simpan bahagian frozen. Sebabnya Mommy terlupa pi simpan bahagian sejuk biasa ni. Rosak sebungkus. naik kembung pek bungkus tu n bau busuk. Makanya kenalah sim pan bahagian frozen. nak masak tu bawak keluaq la sat dalam 2-3 minit. Baru goreng. Balik dia pi mai..curah minyak atas roti tu..naik kembung..agak-gak kuning maih tu. Angkat..sedia untuk di makan.

https://www.youtube.com/watch?v=bgJtT_Pa8I0

Jangan susah hati semua keluaran Tisha's ni di jamin HALALAN TOYYIBAN. Jenama ini diasaskan oleh duo dinamik Shamsul Shah Sulaiman dan Atika Mohd Ramli, yang memiliki pengalaman gabungan lebih dari 30 tahun.

Nak tau apa lagi frozen food jenama Tisha's boleh pi tengok kat link socmed depa 

laman web :

https://www.tishasfood.com.my/

facebook :

https://www.facebook.com/tishasfood

Ig :

https://instagram.com/tishasfood

youtube :

https://www.youtube.com/channel/UCmu0nHzqRibCwvo3jzzKbDQ

whatsapp :

https://wa.me/0060178272372


~~~~~~~~
Mommy Ira

  • Share:

You Might Also Like

0 orang berborak di sini!