Eskayvie Lancar Diffenz Junior Untuk Kanak-Kanak Tingkatkan Sistem Imun Badan

By Zahirah Dzahir - 11/18/2021 01:53:00 PTG

 Assalamualaikum..

Eskayvie Lancar Diffenz Junior Untuk Kanak-Kanak Tingkatkan Sistem Imun Badan 

Bila dapat rentas negeri itulah pengumuman yang dinanti-nantikan oleh semua rakyat Malaysia termasuklah Mommy. Hampir setahun kita terkurung terbatas semua aktiviti dek kerana Covid-19. Bukan sahaja negara kita malahan seluruh dunia merasainya.

Dengan kebenaran rentas negeri ni, hotel dan homestay di tempat-tempat pelancongan tumpuan sekarang ni penuh di booking hingga akhir tahun. Rakyat kita betul-betul gunakan peluang yang ada ni untuk pergi bercuti bersama keluarga.

Walau pun dah bebas, Mommy suka ingatkan agar kita sentiasa jaga SOP yang ditetapkan. Lengkap divaksin bukan bererti kita kebal dari Covid-19 ya. Kita masih lagi boleh dijangkiti dan menjangkiti orang lain. Aspek kebersihan kendiri dan penjagaan SOP tu memang perlu dijaga untuk sama-sama kita putuskan jangkitan Covid-19 ni.

Mommy percaya ramai di antara kita yang sekarang ni dah ambil peduli dengan mengambil vitamin C untuk tingkatkan sistem imun badan. Tapi kebanyakan kita kadang-kadang terlupa kanak-kanak juga perlukan perlindungan tambahan ni sebab mereka antara yang mudah terdedah untuk dijangkiti kerana mempunyai sistem imun badan yang rendah berbanding orang dewasa.

 

Diffenz Junior Vitamin Perlindungan Untuk Kanak-KanakEskayvie Sdn Bhd yang menjadi peneraju dalam penghasilan suplemen kesihatan tempatan mengorak langkah melancarkan produk vitamin terbaharunya, Diffenz Junior di satu majlis yang diadakan di Hotel St Regis, di Kuala Lumpur baru-baru ini.

 


Produk berkenaan khusus untuk golongan kanak kanak dan bertepatan dengan situasi pandemik semasa COVID-19 menuju endemik.

“Diffenz Junior menjadi inovasi terbaharu kami bagi membantu ibu bapa untuk memberi perlindungan terbaik bagi kanak-kanak di musim pandemik ini.


"Dalam keadaan sekarang, sistem imun yang baik adalah sangat penting dan Eskayvie sentiasa berusaha memberikan sokongan diperlukan untuk setiap peringkat umur,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Eskayvie, Dr Syid Ayob Syid Mustafa Al Qudri.


Kanak-Kanak Mudah Terdedah Dengan Jangkitan Kuman dan Virus

Walaupun Malaysia telah mencapai status vaksinasi lengkap sebanyak 94.6 peratus bagi individu dewasa, anak-anak di bawah usia 12 tahun masih belum mendapat perlindungan sepenuhnya.

 


"Justeru mereka berisiko serta sangat terdedah kepada jangkitan kuman dan virus. Diffenz Junior melengkapi keperluan itu.

"Tabiat pemakanan yang tidak seimbang selain kurang melakukan aktiviti riadah di luar rumah disebabkan pandemik, menyebabkan mereka cenderung mengalami sistem imun yang lemah," katanya lagi.

 

Perlindungan Terbaik Untuk Kanak-Kanak Dengan Diffenz Junior

 


Dr Syid Ayob berkata, pihaknya memahami kerisauan ibu bapa tentang keselamatan anak-anak di bawah usia 12 tahun yang masih belum mendapat suntikan vaksin.

"Diffenz Junior dirumus secara saintifik menggabungkan bahan utama iaitu Cendawan Susu Harimau, Buah Camu-camu, Kolostrum, Multivitamin, Vitamin C dan Vitamin D.

"Gabungan ramuan kaya antioksidan, vitamin dan flavonoid semulajadi ini mampu memberi perlindungan terbaik kepada kanak-kanak.

"Tablet kunyahan perisa oren yang enak ini bukan saja untuk menyokong sistem imun, malah turut membantu tumbesaran anak dan seterusnya menjadikan mereka kekal sihat dan bertenaga sepanjang hari,” katanya.

 

Kesedaran Pentingnya Sistem Imun Seisi Keluarga

Dalam majlis tu juga, Pengarah Urusan Eskayvie, Kartika Wati Mohamed menambah, pelbagai aktiviti pemasaran dan jualan telah dirangka sepanjang Oktober dan November ini."Ia untuk memberi kesedaran kepada pentingnya penjagaan sistem imun untuk seisi keluarga terutamanya kanak-kanak.

 


“Selaras dengan visi Memperkasakan Kesihatan dan Ekonomi Ummah, Eskayvie mensasarkan jualan sebanyak RM300 juta pada tahun 2022. Eskayvie sangat jelas dengan misi untuk membantu lebih 50,000 usahawan Eskayvie Nexus di seluruh Malaysia pada 2022 bagi mencapai matlamat kewangan yang lebih baik,” katanya.


Majlis turut diserikan dengan kehadiran duta Eskayvie, Datuk Aznil Nawawi.

Pada majlis tersebut juga, diadakan penyampaian anugerah bagi menghargai usahawan Eskayvie Nexus di atas pencapaian cemerlang dan luar biasa mereka sepanjang 2021.

Untuk maklumat lanjut mengenai Diffenz Junior ini, korang boleh layari laman sesawang www.eskayvie.com atau pautan media sosial berikut dan dapatkan Diffenz Junior hari ini juga.

 

FB PAGE: Eskayvie Malaysia - https://www.facebook.com/eskayviemalaysia21official  

INSTAGRAM: Eskayvie Malaysia - https://www.instagram.com/eskayviemalaysia


  • Share:

You Might Also Like

0 orang berborak di sini!