Petua Buang Angin Dalam Badan Agar Badan Lebih Selesa

By Zahirah Dzahir - 10/16/2019 06:01:00 PTG

Assalamualaikum..


PETUA BUANG ANGIN Dalam Badan

Banyak dari kita yang ada masalah banyak angin dalam badan.Dulu kita kerap dengar masalah ni hanya jadi dekat warga emas saja. la ka orang muda pun jadi jugak tak payah nak tunggu masuk warga emas. Kalau jadi macam ni, memang tak selesa. Mommy sahre sekali lagi macam mana cara nak buang angin dalam badan. Tak ingat dah share dari fb sapa.
 

Image result for angin banyak dalam badan
google

Tanda-tanda angin banyak dalam badan:


• Rasa lesu/letih/tidak bertenaga.

• Selalu rasa kebas/lenguh/sengal.

• Tapak tangan/kaki berasa sejuk.

• Selalu menguap/mudah mengantuk.

• Sukar bernafas/nafas pendek.

• Rasa ketegangan di tengkuk dan pinggang.

• Kulit kering.

•'Muscle spasms' waktu tidur/jaga.

• Perut berangin.

• Sakit kepala/migraine.

• Perasaan mudah marah.

• Hilang selera makan.

• Hilang/kurang nafsu seks

• Dan rasa ketidakselesaan badan.


Cara dan Bahan² :


1. 3 sudu halba direndamkan halba dlm air dlm 2minit dan toskan seketika.

2. 3cm halia muda diparut

3. 4 Ulas bawang putih

4. 15biji lada hitam.


Semua bahan2 diatas.Ditumbuk halba sehingga halus hancur dan kemudian dicampur halia,bawang putih last masukkan lada hitam. Tumbuk sampai hancur. Kemudian bahan2 tersebut digentel kecil spt maajun. Boleh disimpan dlm peti sejuk letak satu bekas.

Jamu ini boleh di ambil 2 biji pagi dan 2 biji malam. Jika diamalkan perut akan kempis.


* Tips cara makan ini :
Minum dgn air suam.

*badan akan ringan,angin akan keluar dan mengempiskan perut.

*perempuan mengandung tidak sesuai diamalkan.


Selamat Mencuba


  • Share:

You Might Also Like

0 orang berborak di sini!