Masalah Sakit Belakang Dan Sukar Tidur Malam - Ostematrix Shaklee

By Zahirah Dzahir - 4/12/2014 12:49:00 PTG

Adakah anda sering mengalami salah satu atau kesemua daripada berikut terutamanya ketika hendak masuk tidur di waktu malam?


  •  Sakit belakang
  •  Sakit sendi
  •  Sengal tulang/pinggang
  •  Sakit/kejang otot
  •  Lenguh-lenguh badan
  •  Sukar untuk mendapat posisi selesa untuk tidur
  •  Sukar tidur malam (insomnia)

Jika 'Ya' adalah jawapan kepada mana-mana simptom di atas, anda sebenarnya menghadapi kesan-kesan kekurangan kalsium & magnesium.

Pernahkah anda mendengar petua yg menyarankan kita agar meminum segelas susu suam sebelum tidur? Tahukah anda apa tujuannya?Ia kerana susu kaya dengan kalsium. Kalsium boleh membantu memperelokkan fungsi otot & memelihara ketumpatan tulang. Badan kita sepatutnya berada dalam keadaan relaks ketika tidur. Kalsium dari susu ini membantu otot, sendi & tulang kita untuk kembali 'diperbaiki' sewaktu kita sedang tidur.

Namun, kalsium sahaja tidak mencukupi sebenarnya. Magnesium adalah perlu ditambahkan bersama-sama kalsium bagi mewujudkan kesan relaks kepada otot, tulang & sendi kita.

Anda boleh mengambil segelas susu tinggi kalsium tetapi rendah lemak sebelum tidur. Namun, jika anda bukan dari jenis penggemar susu, anda boleh mengambil Ostematrix Shaklee sebagai supplement kalsium, magnesium & vitamin D untuk keperluan tulang, otot & sendi anda.


Penuhilah keperluan kalsium & magnesium anda demi mengelakkan ketidakselesaan sendi, otot & tulang. Dapatkan tidur yg berkualiti; kerana ia akan menjdikan anda lebih mudah bangun keesokan harinya dengan rasa yg lebih cergas.

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

  • Share:

You Might Also Like

0 orang berborak di sini!