Moulinex Mixer Pattern Lama Yang Memang Tahan Lama

1/06/2018 03:47:00 PTG
Assalamualaikum..


Lama dah rasanya, My Mom beli Moulinex Mixer ni.. kat puluh tahun dah. Lama bebenor mesin ni tahan. . Tapi sampai sekarang masih elok dan boleh guna lagi.  Cuma kaler tu la tak secerah awai beli..nampak la kekuningan sikit. Betui la orang kata..barang dulu tak sama macam skrg. Barang dulu boleh tahan lama berpuluh tahun tapi sesetengah barang sekarang tak smpi 2@3 tahun rosak. Sekarang dah macam ada tempoh pulak tahap kerosakan sesatu barang yg kita  guna tu. Cukup tempoh, rosak..nak baiki pun tak padan, kena beli yang baru. Apa pun barang yg kita beli dan guna, yang penting guna dan simpan bebaik. Kalau kita jaga bebaik barang tu sekurangnya tak la cepat rosak. Kalau halai balai ja guna tu..sat ja boleh rosakk..Ye dakk..




- Mommy Ira -

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.