Homemade Roti Jala - Boleh Makan Sampai Kenyang

5/30/2017 10:46:00 PG
Assalamualaikum

Minggu ni minggu masak lagi..kira menu homemade..dah tak tau nak masak apa, buat roti jala semua makan. Untuk bekal adik kat wad KMC sama. Roti jala ni makan cicah dengan gulai daging + ubi..perghh..sedap..

Nak buat ni senang ja, tepung gandum, telor, kunyit bagi kuning sikit, garam sikit bgi ada rasa. Lepaih tu blend je la bgi halus, kalau tak halus nnti beketoi plak n telekat dalam acuan dia. Dah abes blend get ready untuk men-jala-kan adunan tu..cam gambar kat bawah ni..

ni adunan yg dah di blend

 ni acuan roti jala

 ni cara nak men-jala-kan adunan tadi..ikut suka nak 
buat putaran camna pun..

 biar sat tunggu masak..bru angkat..

dah masak, angkat lipat ka gulung ka..ikut citarasa..

ni yang dah siap

gulai daging + ubi

tadaa..dah siap..boleh la makan..

ikutkan menu ni senang ja..dah masa tu lapang..teringin nak makan..buat jaa..klau beli pun takut tak sedap..buat sendiri boleh makan puas2 dan konpom sedap.. ;-)

- Mummy Ira -

2 ulasan:

Mimi Azirah berkata...

Sedapnya...feveret sy nih

Zahirah Dzahir berkata...

Sama laa..faveret akak jugakk..😊

Dikuasakan oleh Blogger.